Skip to main content

Jatkossa toteutan myös myynnin ja asiakashankinnan ulkoistusoperaatioita.

Tässä kun olen yrittäjänä saanut kymmenenä eri vuotena palvella asiakkaita mitä erilaisemmissa myynnin ja asiakashankinnan (=lue markkinointi) kehittämisharjoituksissa niin on mukava kehittää myös omaa tekemisen profiilia.

Tarkoittaa käytännössä sitä, että konsultoinnin, koulutusten ja valmennusten lisäksi tarjoan myös kädet savessa tyyppistä asiakashankinnan ja myynnin tekemistä.

Ihan maailman uutuus tämä teema ei osaltani ole. Olen oikeastaan kaikkina näinä yrittäjyysvuosinani operoinut eri päämiehilleni myös asiakashankinnan ja myynnin tekemistä, roolini jonkun myyntiprosessin vaiheen toteuttajana on luonnollisesti vaihdellut tilanteen ja tarpeen mukaan. Tyypillisesti tällaiseen ratkaisuun on päädytty silloin kun on haluttu testata, että miten suunnitelmat on vietävissä käytäntöön. On aina ollut iso ilo päästä operoimaan asiakkaan kanssa yhdessä suunniteltua. Myös konsultoinnista on mielestäni tullut kokonaisempaa, kun suunniteltuja asioita on myös koeponnistettu ja edelleen kehitetty havaintojen mukaisesti.

Oleellisin muutos tässä on se, että jatkossa tämä sektori kuuluu kiinteästi palveluvalikoimaani. Ja myös ilman konsultaatio-/ kehittämiskomponenttia.

On ollut hienoa huomata, että myös myynti on liittynyt niihin asiantuntijapalveluihin, joita voi ostaa palveluna!

On paljon tilanteita, jossa ulkoistettu myyjä on passeli ratkaisu. Esim. oman henkilöstön resurssivaje tai vaikka uuden tuotteen/ palvelun myynnin kasvattaminen, monesti voi myös olla kiire saada myynti käyntiin eikä rekryprosessin tuloksien odottamiselle ole aikaa. On myös sellaisia liiketoimintamalleja, joissa myynti on tarkoituksella ulkoistettu omaksi prosessikseen.

Olen tästä kehityksestä erittäin innostunut!

Heitä viestillä tai pirauta jos haluat jutella aiheesta lisää 🙂

Ari Holm
050 366 3381
ari.holm@myynnintekija.fi

Myynnintekijä Holm

Olen koko urani auttanut loppuasiakkaita saamaan parhaat tuotteet sekä palvelut ja auttanut myös kulloistakin myyntiryhmääni aktiivisten myyntioppieni mukaisesti. Kun kyseessä on myynnin tai asiakaspalvelun kehittäminen, tarjoan kaiken osaamiseni ja kokemukseni Sinun käyttöösi.